Belgisch Kampioenschap Triatlon 1/2de afstand Deinze

  • Posted on: 24 August 2015
  • By: koen

Een mooie zomerdag in augustus. Tezamen met 3 andere teamgenoten reizen we af naar Deinze om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap Triatlon over de halve afstand (1.9km zwemmen, 90km fietsen en 21km lopen).
Reeds vroeg in de morgen verzamen we aan het wedstrijdsecretariaat in Deinze voor de nummers af te halen. Een drukke bedoening zo'n Belgisch Kampioenschap en ook een mooi deelnemersveld. De winnaar van meerdere Iron Man wedstrijden en ex-wereldkampioen Frederik Van Lierde staat gewoon naast ons om zijn wetsuit aan te trekken. Met ongeveer 350 deelnemers is dit toch een mooie opkomst en een drukke bedoening aan de start. Omstreeks 09.45u werd het startschot gegeven en werd er gezwommen in de Leie, een mooie rivier en watertemperatuur van 22graden, gelukkig mochten we dus met wetsuit zwemmen. Zelf kijk ik altijd een beetje op tegen het zwemonderdeel omdat dit toch mijn mindere onderdeel is. Het ging me relatief gezien goed af en net na Stefan Evers en vlak voor Sjoerd Slootmaekers kwam ik uit het water (ongeveer 37 minuten gezwommen). Daags voor de wedstrijd had ik erg veel last van mijn bekken en onderrug waardoor een last-minute bezoekje aan de osteopaat nodig geweest was. Met enige schrik ging ik dan ook starten aan het fietsonderdeel, wat normaal mijn favoriete onderdeel is. Zoals ik hoopte ging dit heel vlot de eerste 3 rondes maar toen kwam de pijn terug opzetten. Ondanks deze pijn waardoor ik minder kracht kon zetten toch een snelheid kunnen aanhouden van 36gem. tezamen met Sjoerd. Stefan was lek gereden en hem zagen we pas terug tijdens het lopen.Sjoerd was ook nog in deze 3de rond gevallen en zoals het hoort ben ik blijven wachten zodat ze samen konden aankomen. We hadden ongeveer evenveel 'power' in de benen en dan is het wel prettig om in de buurt van een ploegmaat te fietsen. Na 2u en 33 minuten dus van de fiets gesprongen en de loopschoenen aangetrokken. De pijn voelde ik nog, maar het lopen voelde toen iets beter aan dan het fietsen in de laatste ronde. Sjoerd had een strakker tempo waardoor ik hem ook niet kon blijven volgen. Tijdens het lopen kwam ik Noël Dexters ook weer tegen, wat liep die sterk gisteren. Achteraf hoorde ik dat hij zo hard liep omdat hij dacht dat hij me aan het inhalen was, maar dat hij vergeten was dat hij nog een rondje van 5km achterstand had. Dankzij deze denkfout zou Noël 10 minuten sneller deze race afgelegd hebben dan normaal zei hij me :)
Enfin, het lopen liep dus niet zo vlot bij mij, ik kon nooit echt mijn reguliere wedstrijdtempo vinden en verloor beetje bij beetje terrein. Ondanks de mindere loopprestatie ben ik heel tevreden met mijn eindtijd van 5U en 6min. Sjoerd bereikte de finisch 4 minuten voor mij en Stefan 30 minuten en Noel 45 minuten na mij.
Het was een hele leuke dag voor ons. Een speciale dank aan alle supporters die de reis naar Deinze gemaakt hebben en ons aangemoedigd hebben.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <br> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.