De marathon van Francois.

  • Posted on: 15 October 2012
  • By: Stefan Biesmans

Marathon Eindhoven 14 oktober 2012.

Zondagmorgen, 14 oktober half 7 ging de wekker voor mij en christel, om een uurtje later te vertrekken richting Eindhoven.

Het was vrij koud die ochtend. Om half 9 arriveerde we zonder problemen in Eindhoven. We konden de auto kwijt in een garage kort bij de aankomst. Altijd fijn voor na de wedstrijd.

Na het afhalen van het startnummer en de laatste controles te hebben uitgevoerd, begaf ik mij al licht lopen en christel al fietsend naar de start.

Om klokslag 10uur werd het startschot gegeven. Aangezien ik voor een tijd van 3 uur wou gaan, had ik mij snel in het groepje achter de 3 uur ballon verschaard. Ik kon dit tempo goed volgen, maar omdat het er aan elke drankpost wat chaotisch aan toe ging en er langs mij al iemand gevallen was heb ik na 11km besloten om net voor deze groep te gaan uitlopen. Daar ben ik dan mijn eigen tempo gaan lopen en zo liep ik stillekes weg van deze groep. Tot het 21km punt was er geen enkel vuiltje aan de lucht en was de hoop om onder de 3 uur te eindigen groter dan ooit. De benen waren goed.

Natuurlijk kwam aan dat goede gevoel een einde en begonnen de benen toch enig verval te vertonen. Op 30km had ik nog steeds meer dan 1 min voorsprong op mijn 3 uur schema, maar het zwaarste moest natuurlijk nog komen. Mijn tempo bleef zakken en op 35km kreeg ik het heel zwaar, om op 37km de genadeslag te krijgen, de 3 uur ballon kwam mij voorbij en ik kon niet meer volgen. Vrezend om nog minuten aan mijn broek gesmeerd te krijgen heb ik mijn tanden stuk gebeten op die laatste 5km, om uiteindelijk op 3u02min binnen te strompelen. Ik voelde een pijn in mijn benen die ik nog nooit eerder gevoeld had en kreeg even een paniek aanval omdat ademhalen ineens niet meer naar behoren ging. Dit gevoel ging gelukkig snel over.

Met eerst toch wat teleurstelling, maar dan toch snel weer een heel tevreden gevoel ging ik dan zo snel mogelijk naar de eerste de beste sportdrank gelegenheid, om daar 2 lekkere donkere grimberges te nuttigen….. en die smaakte!!!!!

 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <br> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.