Birkenbeinerrittet 2012 Noorwegen

  • Posted on: 28 August 2012
  • By: Stefan Biesmans

Donderdag avond zijn we met het vliegtuig vertrokken richting Noorwegen. Het weer voorspelde ALWEER niet veel goeds….maar 4de keer goede keer dachten we. Na een nacht in Oslo te hebben doorgebracht zijn we richting Lillehammer vertrokken. Het weerbericht veranderde voortdurend waardoor we niet echt wisten wat ons te wachten ging staan gedurende de race.

Kevin en ik moesten starten in reeks 25 (van de 120) omstreeks 9u s’morgens. Aangezien het een race in lijn is en wij in Lillehammer verbleven moesten we omstreeks 6u30 de bus nemen richting Rena, het vertrek. Dit alles was perfect geregeld door de organisatie.

9u: Het vertrek! Kevin en ik dachten aangezien we in een vrij vroege reeks zaten dat het niveau van de deelnemers ook hoger lag maar niets was minder waar. Na 3km zaten we al op kop van de groep van ongeveer 150 en niemand die de kop overnam.

Ik voelde dat de benen goed zaten en Kevin voelde zich ondanks een blessure ook goed, van inhouden was er dus totaal geen spraken. De race verliep goed en we konden er een strak tempo op nahouden. Voor het eerst in 4 jaar regende het niet en was het niet erg koud (10°). Het parcours is niet erg technisch waardoor je een strak tempo kunt blijven aanhouden. Tot km 70 gaat het parcours gestaag omhoog waarna je een afdaling hebt van 16 km tot aan de finish. De snelheid liep soms op tot 75 km/u echt lekker knallen was dat. De laatste 6 km kwam me het melkzuur aan de oren eruit!

De aankomst in het olympisch park in Lillehammer maakte al het afzien goed! Kevin en ik finishte in een tijd van 3u24 op 94.6 km alweer een verbetering van 20 min op vorig jaar. Met een gemiddelde van 27km/u op de mountainbike. Eric Floryn finishte in een tijd van 4u15 en Jef Vanhoof die meedeed met de elite finishte in een tijd van 3u06min, ook echt een knalprestatie.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <br> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.