Fietsstage Stadtkyll 2012

  • Posted on: 8 May 2012
  • By: romain

Dag 1 : vrijdag 27 april
Vertrek om 10u30 bij Jan Cuijpers in Lanaken. In groep naar Bunde waar Jos en Paul aansluiten bij de groep en waar de camionette van Jan wordt achtergelaten. Michel zal hiermee in de late namiddag nakomen.
Heenreis EifelDe eerste tocht wordt aangevat met Jan, Romain, Jos, Paul, Bjorn, Marcel, Dennis en François (de Cois). Via Maastricht (Bemelerberg) gaat de tocht richting Stadtkyll. Na diverse pittige klimmetjes onderweg arriveren we rond 14 uur in Monschau waar er iets gegeten wordt.
De GPS laat ons af en toe in de steek als we van het parrours afdwalen, maar na nog wat klimmetjes voor de wielen gekregen te hebben arriveren we rond 17u00 in Stadtkyll na 120 km (vanuit Bunde). Gemiddeld 25 p/u.
We schrijven ons in in het park Landal Wirfttal en vertrekken naar de bungalows, maar dat viel effe tegen. Hier moesten we nog een klimmetje doen met de fiets van een kleine kilometer aan naar schatting 20%.

Terplaatse werden de kamers spontaan verdeeld (de Hollanders apart uiteraard) en werden de eerste Leffekes genuttigd.
's Avonds gaan eten in een veel te warm restaurant (wel heel lekker gegeten en gedronken) en daarna in de gutsende regen terug naar de bungalows waar iedereen na nog enkele Leffekes moe maar voldaan zijn bedje opzocht.

Dag 2 : zaterdag 28 april
Na het ontbijt (iedere groep in zijn eigen bungalow) vatten we onze eerste dagtocht aan. Het was een uitzonderlijk mooie dag. Rit dag 2Iedereen heeft met de korte broek en korte mouwtjes de rit kunnen rijden. Het was ruim
boven 20° de ganse dag en zeer zonnig. Uiteindelijk zouden we een tochtje voor de kiezen krijgen van 157 km met bijna 2500 hoogtemeters. Niet voor mietjes. Gemiddeld 25 p/u.
Zeer mooie, maar bij momenten ook zware tocht. 's Middags een terrasje gezocht (was niet zo makkelijk te vinden hé Jos) waar er een broodje, wat taart en cola's besteld werden en waarna we onze tocht konden verder zetten.
's Avonds was het verzamelen geblazen in het restaurant Balkanland in Stadtkyll (volgens mij was dit de natte droom van Jos). Heerlijk gegeten en gedronken met een Slivovitch ter afsluiten.

Dag 3 : zondag 29 april
De vermoeidheid van de vorige dag zat bij een aantal toch duidelijk in de benen. Het weer was wat wisselvallig, maar in de namiddag is het weer helemaal zonnig en mooi geworden.
Rit dag 3Na een best wel moeilijke start hadden we de eerste pech : kettingbreuk van Jos (hij kent zijn eigen kracht blijkbaar niet). Gelukkig kon mecanicien Ollivier dit euvel snel verhelpen. Voor Michel en Romain lag het tempo en de inspanningen van de dag ervoor te hoog en zijn keerden na een uurtje terug om zelf nog wat kilometertjes op hun eigen tempo te maken.
De groep ging vandaag richting België. De totale tocht zou ook weer een 140 km bedragen met ook weer een 2400 hoogtemeters. Gemiddeld 25 p/u.
Bij terugkeer kregen we te horen dat we wat later gingen eten omdat de 'Hollanders' nog naar de voetbal wilden kijken (Ajax kon namelijk kampioen spelen). Gelukkig is Ajax geen kampioen geworden, want anders was Jos dwars door de boom gelopen, terwijl hij er nu maar tegenaan liep (met enkele schaafwonden tot gevolg).
's Avonds was er een gezellig etentje in het restaurant van het park. Zeer lekker, heel fijne bediening - alles d'erop en d'eran !!!
Bij terugkeer werd er nog gezellig een Leffe gedronken bij een zelf aangelegd kampvuurtje.

Dag 4 : maandag 30 april
Terugreis : gepakt en gezakt. Alles werd netjes in de camionette geladen ,de bungalows werden proper achtergelaten we vatten de terugtocht aan naar huis.
Het begin was best wel zwaar, maar eens we België binnenreden hebben we verschillende heel mooie afdalingen gekregen. We moesten wel nog de Botrange over, maar via de afdaling van de Baraque Michel en de Gileppe waren we al snel op bekend terrein. Via Limbourg, Aubel richting Maastricht waar onze Nederlandse vrienden huiswaarts fietsten.
De Belgische groep reed nog via het kanaal richting Kanne (waar we een laatste keer halt hielden) huiswaarts.
Na 120 km waren we in Lanaken (gemiddeld 31 km p/u).

Slotconclusie :
Eerst en vooral dank aan iedereen die dit weekend mee op poten heeft helpen zetten.
Dank aan Bjorn voor de bediening van de GPS (wat bij momenten geen sinecurs was).
Dank aan iedereen voor de heel fijne sfeer en gezelligheid.

Deelnemers :
Jan, Bjorn, Jos, Michel, Paul, Erik, Patrick, Romain, Cois, Dennis, Donny, Olivier, Detlef, Dirk en Marcel.

Reacties

dat hebt ge goed samengevat romain (mitch voor de vrienden)wink

het was weer een leuke dolle boel, met een fantastische groep.

meden door de vele leffes hebben we sirieus wat afgelachen en gegrold.

 

laat de volgend stage maar komen!!!!!!!

 

grts, cois.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <p> <br> <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.